yoga enschede

nieuws

Nieuwe ruimte

In het eerste gedeelte van 2019 zijn wij blij en enthousiast en niet alleen omdat wij twee nieuwe lessen gaan geven, maar ook omdat wij een nieuwe mooie ruimte lesgeven in de binnenstad van Enschede.
Deze week zijn wij begonnen met onze nieuwe lessen aan: De Klomp 120-102 in Enschede. Kom een keer langs voor een proefles, of mail naar: info@infoyogaspark.nl voor vragen en info.

yoga enschede

nieuwe lessen

yoga enschede

mindful flow yoga

Mindful flow yoga is een mix van houdingen uit de vinyasa, yin en tai chi, waarbij je in een flow van de ene naar de andere houding overgaat en de ademhaling centraal staat. De geest wordt tot rust gebracht en de energie gaat omhoog waardoor je warmte creëert in het lichaam. Hierdoor verlaten afvalstoffen je lichaam en ontwikkel je meer kracht, uithoudingsvermogen, concentratie en flexibiliteit Je voelt weer balans tussen lichaam en geest. De basis van deze les wordt gevormd door de zonnegroet en hieromheen worden verschillende staande, zittende en liggende houdingen aangenomen. Vanuit de actieve flow bewegen we naar de stilte en zachtheid van yin toe, waarbij de houdingen langer aangehouden worden waardoor je de tijd hebt om je lichaam beter te voelen en je grenzen te verkennen. De yin houdingen zorgen ervoor dat het bindweefsel, de pezen en de gewrichten worden gerekt en gehydrateerd waardoor er meer ruimte ontstaat.
We beginnen de les met een korte meditatie en de les wordt afgesloten met een ontspanning.

yoga enschede

deep focus yoga flow

In deze les maken we gebruik van houdingen uit yoga, pilates en en tai-chi. Het is een hele veelzijdige les.
In deep focus yoga flow staat bewust zijn en blijven centraal. Hoe aandachtiger je blijft voelen wat je ervaart en voelt tijdens de les, hoe sterker je in contact komt te staan met jezelf. Door te blijven observeren hoe de ademhaling door het lichaam stroomt en hoe het lichaam aanvoelt creëer je een sterke focus. Door deze versterkte focus ontdek je ( door te oefenen ) hoe je de stress uit je hoofd en lichaam kunt bevrijden. mentaal zal je ervaren dat je letterlijk ontstressed en dat er meer rust, ruimte en stilte in je hoofd ontstaat. Op lichamelijk vlak ervaar je een prettig gevoel van lichtheid en vrijheid. Omdat in deze les focus centraal staat is de flow door de hele les door langzaam en kalm. Je hebt dan alle tijd en ruimte die je nodig hebt om te: observeren, voelen en je focus te versterken. Tegen de tijd dat je van de mat afstapt, ben je een bewuster en meer ontspannende versie van jezelf geworden!